23/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Γυναίκα

 
  Η Υγεία στην Οικογένεια 
Ανδρας
Γυναίκα
Ηλικιωμένοι
Παιδί
  Νοσήματα 
Παθήσεις που αφορούν στη γυναίκα 
 Αισθητική 

Η επιστήμη παίρνει θέση 

 Πρόληψη 

Αναπαραγωγική ηλικία
Εμμηνόπαυση

 Διάφορα 

Ευ ζην και ποιοτική
 διαβίωση
 

 Σεξ 
 Εγκυμοσύνη 
Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health 
 • Η αντισύλληψη
 • Η αντισύλληψη


  Αντισύλληψη για άνδρες

  Η αρχαιότερη μέθοδος ανδρικής αντισύλληψης είναι η διακεκομμένη συνουσία, δηλαδή η απόσυρση του πέους από τον κόλπο της γυναίκας πριν εκσπερματώσει ο άνδρας. Αυτή η μέθοδος όμως είναι υψηλού κίνδυνου και καθόλου αποτελεσματική. Πριν από την εκσπερμάτωση μπορεί να υπάρξει ακουσία εκσπερμάτωση μιας μικρής ποσότητας σπερματικού υγρού, που να περιέχει κάποιο σπερματοζωάριο. Αν η εγκυμοσύνη δεν είναι επιθυμητή, η απόσυρση ως τρόπος αντισύλληψης πρέπει να αποφεύγεται συστηματικά. Η ποροεκτομή είναι μια αντισυλληπτική μέθοδος με μόνιμα αποτελέσματα, που προκαλεί τη στείρωση του άνδρα. Πρόκειται για μια πολύ απλή χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία, που δεν διαρκεί πάνω από είκοσι λεπτά. Το προφυλακτικό είναι ο πιο πλατιά διαδεδομένος, ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο παλιός τρόπος αντισύλληψης για τους άνδρες.

  Τo προφυλακτικό

  Πηγή: ΑΠΕ

  Κατασκευασμένο από λεπτό λάστιχο (συνθετικό καουτσούκ) καλύπτει το διογκωμένο πέος πριν από τη συνουσία, συγκρατεί το σπέρμα και το εμποδίζει να εισχωρήσει στον κόλπο της γυναίκας. Για περισσότερη προστασία αλλά και πρόσθετη λίπανση, ώστε να διευκολύνεται η διείσδυση σε περίπτωση που ο τράχηλος δεν έχει υγρανθεί φυσιολογικά, καλό είναι να το επαλείφετε με σπερματοκτόνα ζελέ ή κρέμες. Τα προφυλακτικά που κυκλοφορούν διαφέρουν μεταξύ τους σε σχήμα, χρώμα, πάχος και υφή. Ορισμένα είναι ήδη λαδωμένα ή περιέχουν σπερματοκτόνο ουσία και είναι μιας χρήσης. Μετά την εκσπερμάτωση το πέος πρέπει να αποσύρεται με το προφυλακτικό, ενώ ακόμα το ανδρικό μόριο εξακολουθεί να είναι μερικώς σε στύση. Τα πλεονεκτήματα του προφυλακτικού είναι πολλά. Είναι αποτελεσματικό, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να συνδυαστεί με σπερματοκτόνες ουσίες, το προμηθεύεται κανείς εύκολα, είναι απλό στη χρήση και κατάλληλο για όλους τους άνδρες. Πάνω από όλα, προστατεύει και τους δύο παρτενέρ από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες νόσους και τη γυναίκα από τον καρκίνο του τραχήλου. Ωστόσο, τα προφυλακτικά δεν είναι σε όλους δημοφιλή. Ορισμένοι άνδρες αισθάνονται πως όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, στερούνται την ηδονή της επαφής. Είναι όμως ιδανικό για όσους έχουν πρόωρη εκσπερμάτωση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το συνθετικό καουτσούκ και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

  Πώς να χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό

  • Να χρησιμοποιείτε ένα καινούριο προφυλακτικό για κάθε σεξουαλική πράξη, αφού προηγουμένως βεβαιωθείτε πως δεν έχει γδαρσίματα ή οπές.
  • Να το τοποθετείτε πριν από κάθε σεξουαλική πράξη.
  • Να αποσύρετε το πέος πριν υποχωρήσει εντελώς η στύση, χωρίς να αφαιρέσετε το προφυλακτικό.
  • Μετά τη χρήση να ελέγχετε αν υπάρχουν σκισίματα.
  • Να μη χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο, όπως η βαζελίνη, γιατί μπορεί να ερεθιστεί ο κόλπος.

  Ποροεκτομή

  Μετά την επέμβαση οι άκρες των σπερματικών πόρων ράβονται και επανατοποθετούνται στο όσχεο. Η διαδικασία αυτή είναι 100% αποτελεσματική. Η ανάρρωση είναι ταχύτατη και δεν παρατηρείται μεταβολή στις ορμόνες.

  Αν η εγκυμοσύνη δεν είναι επιθυμητή, η απόσυρση ως τρόπος αντισύλληψης πρέπει να αποφεύγεται συστηματικά.

   
   
   Μετρήστε την υγεία σας
   Υγιεινές προτάσεις
  Η συμβουλή μας για σήμερα
   Πείτε μου γιατρέ μου
  Οι ειδικοί απαντούν
   Ιατρικό αλφάβητο

  Λεξικό ιατρικών όρων
  για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων
  In Health Επικοινωνία :
  Πείτε μας τη γνώμη σας