23/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Γυναίκα

 
  Η Υγεία στην Οικογένεια 
Ανδρας
Γυναίκα
Ηλικιωμένοι
Παιδί
  Νοσήματα 
Παθήσεις που αφορούν στη γυναίκα 
 Αισθητική 

Η επιστήμη παίρνει θέση 

 Πρόληψη 

Αναπαραγωγική ηλικία
Εμμηνόπαυση

 Διάφορα 

Ευ ζην και ποιοτική
 διαβίωση
 

 Σεξ 
 Εγκυμοσύνη 
Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health 
 • Τα προβλήματα της γυναίκας
 • Τα προβλήματα της γυναίκας


  Τα προβλήματα της γυναίκας

  Εκτός από την επώδυνη συνουσία, η οποία μπορεί να έχει ψυχολογικά όσο και οργανικά αίτια, τα σεξουαλικά προβλήματα της γυναίκας δεν την εμποδίζουν παρ' όλα αυτά να κάνει έρωτα - είναι και αυτή μία από τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Ωστόσο, ακρωτηριάζουν τη σεξουαλική της ευχαρίστηση και κόβουν σιγά σιγά τη διάθεσή της για την ερωτική πράξη. Οταν η γυναίκα δεν ανταποκρίνεται στα σεξουαλικά ερεθίσματα ή δεν έχει οργασμό, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ισότιμη ερωτική παρτενέρ σε οποιαδήποτε σχέση.

  Ερωτική αδιαφορία

  Στην πραγματικότητα, καμιά γυναίκα δεν είναι ψυχρή

  Η γυναίκα που είναι σεξουαλικά αδιάφορη, συνήθως δεν αισθάνεται σχεδόν καθόλου την ανάγκη να ικανοποιηθεί από τον άνδρα που έχει στην αγκαλιά της. Το σενάριο ανταποκρίνεται στην παλιομοδίτικη αντίληψη ότι στο κρεβάτι οι γυναίκες πρέπει να είναι παθητικές και οι άνδρες να το γλεντάνε. Η συγκεκριμένη νοοτροπία μπορεί σήμερα να μας φαίνεται γελοία, πολλές όμως γυναίκες είναι ακόμα προσκολλημένες σε αυτήν. Οταν μια γυναίκα αισθάνεται ανήμπορη να συμμετάσχει στην ερωτική διαδικασία, δεν διεγείρεται σχεδόν καθόλου και είναι ψυχρή σεξουαλική παρτενέρ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γυναίκα αισθάνεται έτσι. Ισως σε μικρή ηλικία να είχε μια πολύ δυσάρεστη σεξουαλική εμπειρία ή να ανατράφηκε με την ιδέα ότι η ερωτική πράξη είναι βρόμικη. Μπορεί ακόμα να μην είχε αφυπνιστεί σεξουαλικά προηγουμένως και να μην ξέρει πώς να ανταποκρίνεται στις σεξουαλικές επιθυμίες και τις ορμές του κορμιού της. Μπορεί επίσης ο σύντροφός της να είναι εγωιστής, μονίμως βιαστικός, αδέξιος εραστής ή να περιφρονεί το γυναικείο φύλο. Ισως πάλι και οι δύο εραστές να είναι ανώριμοι και γεμάτοι αυταπάτες για το σεξ. Στην πραγματικότητα, καμιά γυναίκα δεν είναι ψυχρή. Με τη συμπαράσταση και την κατανόηση του συντρόφου της ή με τη βοήθεια σεξολόγου, η φαινομενική ψυχρότητά της μπορεί να θεραπευτεί. Οταν υπάρχει πρόβλημα σεξουαλικής αδιαφορίας, οι δύο εραστές πρέπει να φροντίζουν να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, για να μένουν μόνοι και να κάνουν έρωτα ανενόχλητοι και με την ησυχία τους. Αν ένας από τους δύο παρτενέρ αισθάνεται εκνευρισμένος, οι ασκήσεις χαλάρωσης σίγουρα θα βοηθήσουν. Το κέφι μπορεί ακόμα να φτιάξει και με ένα ποτηράκι κρασί. Η γυναίκα καλό θα είναι να έχει στραμμένες όλες τις κεραίες της στα ερωτικά ερεθίσματα, χωρίς να αγωνιά να φτάσει σε οργασμό. Τα προκαταρκτικά παιχνίδια πρέπει να διαρκούν αρκετή ώρα, ώστε η γυναίκα να διεγείρεται ικανοποιητικά.

  Απουσία οργασμού

  Οσο γοητευτική, ελκυστική ή επιθυμητή και αν είναι μια γυναίκα, αντιμετωπίζει πάντα την κρίσιμη στιγμή της αλήθειας, θα φτάσει στην κορύφωση ή όχι; Ελάχιστες γυναίκες υποφέρουν από ανικανότητα για οργασμό. Συνήθως υποφέρουν από ανίκανο εραστή, που ή δεν προσπαθεί καν να ανακαλύψει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της συντρόφου του ή δεν ξέρει πώς να τη διεγείρει και να της προκαλέσει οργασμό. Οι γυναίκες πολύ συχνά δεν έχουν οργασμό. Αν λοιπόν εσείς περιμένετε κάθε φορά που κάνετε έρωτα να εκτοξευτείτε στα ύψη της ηδονής, πρέπει να ξέρετε ότι οι προσδοκίες σας δεν είναι καθόλου ρεαλιστικές. Ωστόσο, όλες οι γυναίκες είναι ικανές για οργασμό και με τον αυνανισμό μπορούν να μάθουν τον τρόπο για να φτάνουν στην αποκορύφωση.
   
   Μετρήστε την υγεία σας
   Υγιεινές προτάσεις
  Η συμβουλή μας για σήμερα
   Πείτε μου γιατρέ μου
  Οι ειδικοί απαντούν
   Ιατρικό αλφάβητο

  Λεξικό ιατρικών όρων
  για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων
  In Health Επικοινωνία :
  Πείτε μας τη γνώμη σας