23/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Γυναίκα

 
  Η Υγεία στην Οικογένεια 
Ανδρας
Γυναίκα
Ηλικιωμένοι
Παιδί
  Νοσήματα 
Παθήσεις που αφορούν στη γυναίκα 
 Αισθητική 

Η επιστήμη παίρνει θέση 

 Πρόληψη 

Αναπαραγωγική ηλικία
Εμμηνόπαυση

 Διάφορα 

Ευ ζην και ποιοτική
 διαβίωση
 

 Σεξ 
 Εγκυμοσύνη 
Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health 
 • Αντιμετωπίστε τα προβλήματα
 • Αντιμετωπίστε τα προβλήματα


  Οι σεξουαλικές ευαισθησίες του άνδρα

  Πολλοί άνδρες βλέπουν κάθε σεξουαλική επαφή σαν έναν αγώνα που θα κερδίσουν ή θα χάσουν. Φυσικά θέλουν να είναι νικητές και, σύμφωνα με την ανδρική μυθολογία, αυτό σημαίνει μεγάλο πέος και αστραπιαία στύση ή ένα γεννητικό όργανο που διατηρείται διογκωμένο όσο θέλει ο "ιδιοκτήτης" του, και παράγει τεράστιες ποσότητες σπερματικού υγρού.

  Το κόμπλεξ των γεννητικών οργάνων

  Σε μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν όλοι, από τους 1.000 άνδρες που πήραν μέρος, ήταν δυσαρεστημένοι από το μέγεθος του πέους τους

  Σε μια πρόσφατη έρευνα σχεδόν όλοι, από τους 1.000 άνδρες που πήραν μέρος, ήταν δυσαρεστημένοι από το μέγεθος του πέους τους και αρκετοί είχαν κυριευθεί από ένα αίσθημα ανεπάρκειας. Και όμως, πολλές γυναίκες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για το μήκος του πέους του συντρόφου τους, αλλά ούτε καν το προσέχουν. Η γυναίκα αντλεί ηδονή από τη διέγερση της κλειτορίδας της και των νευρικών απολήξεων που βρίσκονται στην είσοδο του κόλπου και, επομένως, το μέγεθος του πέους δεν παίζει ρόλο. Αλλωστε, η συνουσία δεν είναι ο μοναδικός τρόπος απόλαυσης του σεξ. Η ευχαρίστηση από τις σεξουαλικές δραστηριότητες πηγάζει κυρίως από τα χάδια, τα φιλιά, το άγγιγμα, το γλείψιμο, το ρούφηγμα και όλα τα ερωτικά παιχνίδια ανάμεσα στους εραστές. Αν αποκλείσετε όλες τις άλλες σεξουαλικές επιλογές και περιοριστείτε στη διείσδυση του σκληρού πέους σας στον υγρό κόλπο της συντρόφου σας, το άγχος σας για τις ερωτικές σας επιδόσεις θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

  Ο φόβος για ανεπαρκή επίδοση

  Αν έχετε την εντύπωση πως, όποτε κάνετε έρωτα, το γεγονός πρέπει να είναι θεαματικό και συνταρακτικό, τότε αργά ή γρήγορα θα απογοητευτείτε. Θα υπάρξουν φορές που δεν θα μπορέσετε να διεγερθείτε ή να έχετε στύση και να τη διατηρήσετε ή ακόμα να φτάσετε σε οργασμό, θα υπάρξουν πάλι άλλες περιπτώσεις που η διέγερσή σας θα είναι τόσο μεγάλη ή η αγωνία για την επίδοσή σας τόσο ισχυρή, που θα εκσπερματώσετε πρόωρα.

  Λύσεις

  Να εκφράζετε τις επιθυμίες σας

  Αν επιθυμείτε μια απόλυτα ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τις προϋποθέσεις που θα σας επιτρέψουν να κάνετε έρωτα, όπως εσείς προτιμάτε.

  Ενας ανασχετικός παράγοντας στη σεξουαλική απόλαυση ανακύπτει όταν οι εραστές δεν εξηγούν ο ένας στον άλλον τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητές τους. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως, για παράδειγμα, επειδή αισθάνονται αμηχανία για τα σεξουαλικά ζητήματα ή επειδή δεσμεύονται από κοινωνικά, ηθικά ή θρησκευτικά ταμπού. Μία ακόμα αίτια είναι ότι σε μια σχέση ο ένας ή και οι δύο παρτενέρ δεν ξέρουν ποιες τεχνικές θα τους χαρίσουν μεγαλύτερη ηδονή κατά την ερωτική πράξη. Αν επιθυμείτε μια απόλυτα ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τις προϋποθέσεις που θα σας επιτρέψουν να κάνετε έρωτα, όπως εσείς προτιμάτε.

  Τι ακριβώς επιθυμείτε

  Αναλογιστείτε τις σεξουαλικές εμπειρίες που έχετε απολαύσει περισσότερο στο παρελθόν.

  Ως πρώτο βήμα, αναλογιστείτε τις σεξουαλικές εμπειρίες που έχετε απολαύσει περισσότερο στο παρελθόν. Προσπαθήστε κατόπιν να ανακαλύψετε τη μυστική συνταγή που τις έκανε τόσο ηδονικές. Τι ήταν αυτό που σας είχε ερεθίσει περισσότερο; Ποιος ήταν ο ερωτικός παρτενέρ σας και ποιες ήταν οι περιστάσεις; Ποια ήταν τα σεξουαλικά παιχνίδια μεταξύ σας και ποιες πλευρές της ερωτικής εκείνης επαφής ξεπηδούν τώρα πιο ζωντανές από τη μνήμη σας; Στη συνέχεια, θυμηθείτε τις σεξουαλικές εμπειρίες που δεν σας άφησαν άριστες αναμνήσεις (αν ανήκετε στις σπάνιες εξαιρέσεις που δεν είχαν σεξουαλική αποτυχία, βάλτε τα δυνατά σας να φανταστείτε μερικές!). Ποιος ήταν τότε ο ερωτικός σας σύντροφος και ποια τα αισθήματά σας απέναντί του; Πού ήσαστε, ποιες ήταν οι περιστάσεις και τι ακριβώς κάνατε; Τι συνέβαλε, ώστε να είναι εκείνες οι σεξουαλικές συναντήσεις λιγότερο ευχάριστες;

  Πηγή: ΑΠΕ
  Συγκρίνετε τώρα τις καλύτερες με τις χειρότερες ερωτικές εμπειρίες σας και ετοιμάστε μια λίστα με τους σημαντικούς παράγοντες που, κατά τη γνώμη σας, έκαναν την ερωτική πράξη ευχάριστη, και μια λίστα με εκείνους που την έκαναν δυσάρεστη. Οι κατάλογοι θα περιλαμβάνουν και στοιχεία για τα συναισθήματά σας απέναντι στον παρτενέρ σας ή για το τι σας είχε διεγείρει και το πώς είχατε διεγείρει εσείς το σύντροφο σας. Οι άλλες παρατηρήσεις σας μπορεί να αναφέρονται στην ικανότητά σας για απόλυτη αφοσίωση στην ερωτική πράξη, στην ατμόσφαιρα και στις ανέσεις που είχατε, στην αγωνία σας (ή στην απουσία της), στις φοβίες για τις επιδόσεις σας, στην ενδεχόμενη εγκυμοσύνη ή στη μετάδοση ασθένειας. Φροντίστε ώστε τα σημεία που θα περιλάβετε στις λίστες σας να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια. Οι κατάλογοι αυτοί θα σας αποκαλύψουν ποιες είναι για σας οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα σας εξασφαλίσουν μια ευτυχισμένη σεξουαλική επαφή και ποιες πρέπει να αποφύγετε, για να μην έχετε άσχημη ερωτική εμπειρία.

  Να εκφράζετε τις ανάγκες σας

  Τα σχόλια και οι υποδείξεις σας να διατυπώνονται πάντα με θετικό τρόπο.

  Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς να περιμένετε από το σύντροφό σας να μαντέψει, ίσως από ένστικτο, τι σας αρέσει όταν κάνετε έρωτα. Η απαίτηση όμως αυτή είναι εντελώς παράλογη. Ο παρτενέρ σας θα ανταποκριθεί στις σεξουαλικές προτιμήσεις σας, μόνο αν του έχετε πει ποιες είναι αυτές. Ωστόσο, αν και έχει μεγάλη σημασία να εκφράζετε τις ανάγκες σας, πρέπει να διαλέγετε προσεκτικά το πότε και το πώς. Η καλύτερη στιγμή να κουβεντιάσετε με το ταίρι σας για τα ερωτικά σας γούστα, είναι όταν είστε σωματικά και ψυχικά κοντά ο ένας στον άλλον. Υπάρχουν όμως φορές που είναι προτιμότερο να μη θίγετε το θέμα, όπως όταν αισθάνεστε οργισμένοι, απογοητευμένοι, προδομένοι ή μνησίκακοι. Να το αποφεύγετε και όταν νιώθετε πληγωμένοι ή πολύ ευάλωτοι στην κριτική, γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιήσετε το σεξ ως μέσο για να χειραγωγήσετε το έτερό σας ήμισυ. Αν διαλέγετε προσεκτικά το χρόνο και τα λόγια σας, ο κίνδυνος να προσβάλετε το σύντροφό σας αραδιάζοντας τις σεξουαλικές ανάγκες σας, είναι ελάχιστος. Αν όμως οι κουβέντες σας είναι εχθρικές, αιχμηρές και πικρόχολες, όχι μόνο θα πληγώσετε το σύντροφό σας, αλλά θα προκαλέσετε λογομαχία και ίσως τη ρήξη της σχέσης σας. Η κριτική για τις σεξουαλικές επιδόσεις είναι σαν μια μαχαιριά που αφήνει ουλές. Να απαριθμήσετε πρώτα τις καλές πλευρές της σεξουαλικής σας ζωής και να παινέσετε τα σεξουαλικά επιτεύγματα του παρτενέρ σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να οδηγήσετε διακριτικά τη συζήτηση στις αλλαγές που θα επιθυμούσατε να πραγματοποιήσετε. Να αναφέρετε, λόγου χάρη, κάτι που θα θέλατε να κάνετε συχνότερα, διαφορετικά ή για περισσότερη ώρα. Οταν η κουβέντα σας θα έχει μπει πια στο αυλάκι, τολμήστε να προτείνετε μια τεχνική που δεν έχετε δοκιμάσει έως τώρα ή την κατάργηση μιας άλλης που δεν σας ικανοποιεί. Τα σχόλια και οι υποδείξεις σας να διατυπώνονται πάντα με θετικό τρόπο. Το ταίρι σας μπορεί να έχει δικές του ιδέες για αλλαγές και πρέπει να τις ακούσετε με την ίδια ευαισθησία που ελπίζετε να εισακουστούν και οι δικές σας. Αν όμως τελικά δεν βγουν ούτε θετικά συναισθήματα ούτε εποικοδομητικές υποδείξεις, προκειμένου να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σχέσεις σας, θα πρέπει να συμφωνήσετε από κοινού πάνω σε ένα σχέδιο δράσης.

   
   
   Μετρήστε την υγεία σας
   Υγιεινές προτάσεις
  Η συμβουλή μας για σήμερα
   Πείτε μου γιατρέ μου
  Οι ειδικοί απαντούν
   Ιατρικό αλφάβητο

  Λεξικό ιατρικών όρων
  για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων
  In Health Επικοινωνία :
  Πείτε μας τη γνώμη σας