21/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Γυναίκα

 
  Η Υγεία στην Οικογένεια 
Ανδρας
Γυναίκα
Ηλικιωμένοι
Παιδί
  Νοσήματα 
Παθήσεις που αφορούν στη γυναίκα 
 Αισθητική 

Η επιστήμη παίρνει θέση 

 Πρόληψη 

Αναπαραγωγική ηλικία
Εμμηνόπαυση

 Διάφορα 

Ευ ζην και ποιοτική
 διαβίωση
 

 Σεξ 
 Εγκυμοσύνη 
Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health 
 • Σεξ και ασθένεια
 • Σεξ και ασθένεια


  Σεξ σε ειδικές καταστάσεις

  Πηγή:Associated Press

  Η ερωτική πράξη είναι η πεμπτουσία μιας ευτυχισμένης ζωής, καθώς μας βοηθά να νιώθουμε ασφαλείς, επιθυμητοί και απαραίτητοι. Επειδή, όταν είμαστε σεξουαλικά ικανοποιημένοι, πλάθουμε μια ευνοϊκή εικόνα για τον εαυτό μας, ο εγκέφαλος μας παροτρύνει να αναζητούμε το σεξ, ακόμα και αν οι σαρκικές ανάγκες μας δεν είναι επιτακτικές. Ωστόσο, στη ζωή ενός ζευγαριού υπάρχουν περιπτώσεις που οι σεξουαλικές δραστηριότητές του ίσως διακοπούν. Αν όμως οι δύο παρτενέρ ποθούν ο ένας τον άλλο, η ερωτική επαφή μπορεί να συνεχιστεί με άλλη μορφή.

   

  Περιοριεμένες σεξουαλικές ελευθερίες

  Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, οι σφυγμοί ανεβαίνουν περισσότερο στη διάρκεια μιας συνηθισμένης εργάσιμης ημέρας παρά μετά τον οργασμό.

  Η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι δυνατόν να μειωθεί σταδιακά στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, σε αυτή την περίοδο αρκετά ζευγάρια κάνουν έρωτα πολύ συχνά και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από πριν, επειδή οι αυξημένες σεξουαλικές ορμόνες στον οργανισμό φουντώνουν τις ορμές και τις αισθήσεις. Μετά τη γέννηση ενός παιδιού δεν υπάρχουν ιδιαίτερες σωματικές δυσκολίες που εμποδίζουν τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, πολλές λεχώνες και οι σύντροφοί τους δεν έχουν για αρκετές εβδομάδες διάθεση για σεξ. Είναι δύσκολο να καθορίσουμε σε ποια ασθένεια απαγορεύεται η ερωτική πράξη. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, οι σφυγμοί ανεβαίνουν περισσότερο στη διάρκεια μιας συνηθισμένης εργάσιμης ημέρας παρά μετά τον οργασμό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αύξηση της πίεσης του αίματος κατά τη σεξουαλική πράξη δεν φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα αισθήματά μας για τον έρωτα και τη σεξουαλική επαφή δεν αλλάζουν πολύ, καθώς γερνάμε. Αντίθετα, αναζωπυρώνονται, εντείνονται, γίνονται πιο παθιασμένα και τρυφερά. Ενα ζευγάρι που μεγαλώνει, αντιμετωπίζει το σεξ και τη συχνότητά του διαφορετικά από την εποχή της νιότης του. Τα χρόνια αμοιβαίας αγάπης που έζησαν μαζί, στεριώνουν το δεσμό τους. Ακόμα και μία φορά το μήνα να κάνουν έρωτα, νιώθουν ευτυχισμένοι και γεμάτοι χαρά για τις πλούσιες σε αισθήματα δεκαετίες της κοινής τους ζωής. Τα ζευγάρια έχουν τότε στη διάθεσή τους περισσότερο ελεύθερο χρόνο να περνούν μαζί και αισθάνονται πως τους ανήκει πλέον το δικαίωμα να μη βιάζονται για τίποτα.

  Σεξ κατά την αρρώστια

  Ο υγιής παρτενέρ έχει όλη την ευθύνη, ώστε ο σύντροφός του να νιώθει άνετα και ευχάριστα.

  Η αρρώστια εμποδίζει τη συνουσία. Αν κάποιος από τους δύο παρτενέρ αρρωστήσει σοβαρά, φυσικά κανένας δεν θα έχει το μυαλό του στο σεξ. Αν όμως η ασθένεια είναι μακροχρόνια, είναι παράλογο να στερηθεί το ζευγάρι την απόλαυση από το ερωτικό σμίξιμο. Κατ' αρχάς, πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας και, αν δεν έχει αντίρρηση να κάνετε έρωτα, αρχίστε να δοκιμάζετε διάφορες τεχνικές. Το είδος της αρρώστιας και η σοβαρότητά της είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το σεξ δεν πρέπει να είναι πολύ κουραστικό ούτε να επιλέγετε στάσεις με ιδιαίτερες απαιτήσεις.Ο υγιής παρτενέρ έχει όλη την ευθύνη, ώστε ο σύντροφός του να νιώθει άνετα και ευχάριστα.

  Απαγορευτικοί παράγοντες

  H επανάληψη της σεξουαλικής επαφής εξαρτάται κυρίως από τους δύο παρτενέρ.

  Πολλά φάρμακα όχι μόνο μειώνουν την ερωτική επιθυμία, αλλά και επηρεάζουν αρνητικά τη στύση, την εκσπερμάτωση και την ευαισθησία της κλειτορίδας. Οι φαρμακευτικές αυτές ουσίες είναι διάφορες και ποικίλες και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους, της αϋπνίας, της παχυσαρκίας, του άσθματος, της υπέρτασης, του διαβήτη ή της υπερέντασης. Εχουν όμως και δυσμενείς επιπτώσεις στις σεξουαλικές επιδόσεις ορισμένων ανθρώπων. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ. Το οινόπνευμα, όταν μπει μέσα στο αίμα, καταστέλλει άμεσα τα σεξουαλικά αντανακλαστικά. Οι μισοί από τους αλκοολικούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης, ενώ ακόμα οι γυναίκες που είναι εξαρτημένες από το οινόπνευμα χάνουν τη σεξουαλική επιθυμία τους. Υστερα από εγχείρηση στην κοιλιά ή τη λεκάνη, φρόνιμο θα ήταν οι ερωτικές σχέσεις να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον έξι με οκτώ εβδομάδες αργότερα, για να επουλωθούν στο μεταξύ οι πληγές και να μειωθεί η ευαισθησία στη χειρουργημένη περιοχή. Σε περίπτωση πολύ σοβαρής επέμβασης, η ανάρρωση μπορεί να κρατήσει ακόμα και τρεις μήνες, διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει διάθεση για σεξ. Για όλες τις άλλες εγχειρήσεις όμως, η επανάληψη της σεξουαλικής επαφής εξαρτάται κυρίως από τους δύο παρτενέρ.
   
   Μετρήστε την υγεία σας
   Υγιεινές προτάσεις
  Η συμβουλή μας για σήμερα
   Πείτε μου γιατρέ μου
  Οι ειδικοί απαντούν
   Ιατρικό αλφάβητο

  Λεξικό ιατρικών όρων
  για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων
  In Health Επικοινωνία :
  Πείτε μας τη γνώμη σας