18/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Γυναίκα

 
  Η Υγεία στην Οικογένεια 
Ανδρας
Γυναίκα
Ηλικιωμένοι
Παιδί
  Νοσήματα 
Παθήσεις που αφορούν στη γυναίκα 
 Αισθητική 

Η επιστήμη παίρνει θέση 

 Πρόληψη 

Αναπαραγωγική ηλικία
Εμμηνόπαυση

 Διάφορα 

Ευ ζην και ποιοτική
 διαβίωση
 

 Σεξ 
 Εγκυμοσύνη 
Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health 
Ανταπόκριση - Γυναίκα


Ανταπόκριση στα ερωτικά μηνύματα

Η ανταπόκριση στο ερωτικό κάλεσμα σημαίνει ρίσκο και μειωμένες αντιστάσεις. Η αποδοχή μιας σεξουαλικής πρόσκλησης είναι ένα από τα πιο ριψοκίνδυνα βήματα. Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε: "Πόσο μπορώ να εμπιστεύομαι τις αισθήσεις μου, ακόμα και τα αφτιά μου;", "Έπιασα, άραγε, σωστά το νόημα της κουβέντας; Πόσο πιστεύει όσα λέει;", "Γιατί να ενδιαφέρεται για μένα; Τι μου βρίσκει;", "Μπορεί να αστειευόταν. Μήπως γελοιοποιηθώ, εάν πάρω την πρότασή του στα σοβαρά;".

Η αποδοχή μιας σεξουαλικής πρόσκλησης είναι ένα από τα πιο ριψοκίνδυνα βήματα.

Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννιούνται σχεδόν ταυτόχρονα, μόλις λάβουμε ένα ερωτικό μήνυμα. Oταν μια τέτοια πρόσκληση γίνει αποδεκτή, κάθε παρτενέρ βγάζει στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό του και προβάλλει όλα τα χαρίσματα που θα εντυπωσίαζαν τον άλλον. Ωστόσο, έπειτα από λίγο καιρό οι μάσκες πέφτουν και τότε μόνο, κάτω από τις πιέσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, δοκιμάζεται πραγματικά ο δεσμός.

Συμβουλές για τη γυναίκα

Μη νομίσετε πως κάθε γνωριμία οδηγεί σε φλογερό έρωτα ή στο σεξ.

Οι ερωτικές σχέσεις εξελίσσονται συνήθως με μικρά βήματα. Καθένας από τους δύο κάνει μια ενθαρρυντική κίνηση και ο άλλος ανταποκρίνεται, στέλνοντας με τη σειρά του θετικά σήματα. Ερμηνεύοντας σωστά το κάθε μήνυμα, δεν θα μπερδέψετε την κοινωνική ευγένεια με τη σεξουαλική κρούση. Είναι, επίσης, σημαντικό να ξέρετε ακριβώς τι γυρεύετε από μια σχέση. Πολλές γυναίκες ντρέπονται να παραδεχτούν ότι αποζητούν μόνο το σεξ και όχι ένα σοβαρό δεσμό. Μη νομίσετε πως κάθε γνωριμία οδηγεί σε φλογερό έρωτα ή στο σεξ. Αν παίρνετε την κάθε κουβέντα του άλλου στα σοβαρά ή περιμένετε να σας δώσει πιο πολλά από όσα είναι διατεθειμένος, μπορεί και να τον διώξετε. Μη βιαστείτε, λοιπόν, να προχωρήσετε σε οικειότητες. Στην αρχή να εκφράζετε μόνο το θαυμασμό και το ενδιαφέρον σας, χωρίς να καταφεύγετε σε χάδια και ερωτόλογα.

Διέγερση

Όταν κάποιος μας γοητεύει ή μας ερεθίζει σεξουαλικά, επιστρατεύονται όλες οι αισθήσεις μας.

Τι μας διεγείρει.

Ο ρόλος της είναι πιο σημαντικός στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και είναι πολύ συνηθισμένο το θέαμα δύο εραστών που κοιτάζονται βαθιά στα μάτια, σαν να μην υπάρχει τίποτε άλλο γύρω τους.

Η ακοή.

Η συμβολή της είναι αναμφισβήτητη και η απαλή μουσική που ακούγεται την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να είναι εξαιρετικά διεγερτική. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πολύ ωραία φωνή και ξέρουν να τη χρησιμοποιούν για να γοητεύουν. Ενα τηλεφώνημα μπορεί να υποκαταστήσει την ερωτική πράξη ή να διεγείρει όπως το πιο ηδονικό προκαταρκτικό παιγνίδι.

Η αφή.

Ακόμα και τα φευγαλέα, τυχαία αγγίγματα μπορούν να είναι ερεθιστικά. Όλοι μας λαχταρούμε να μας χαϊδεύουν, επειδή το άγγιγμα μας καθησυχάζει και μας χαλαρώνει. Συμβαίνει δύο άνθρωποι να δένονται στενά μεταξύ τους, μόνο ύστερα από ένα χάδι και ένα σφιχταγκάλιασμα. Λίγο πολύ, όλοι μας θυμόμαστε κάποιο ερωτικό χορό, που το κορμί μας είχε γίνει ένα με του παρτενέρ μας.

Η γεύση.

Ένα καλό γεύμα με καλό κρασί σβήνει τις αναστολές ενός ζευγαριού. Να απολαμβάνετε το δείπνο σας και τη μαγεία του απαλού φωτισμού, κουβεντιάζοντας την ώρα που τρώτε. Η ιεροτελεστία είναι πολύ συχνά ερεθιστική.

Η οσμή.

Λίγοι γνωρίζουν την αφροδισιακή δύναμη που κρύβει ένα άρωμα. Όταν το άρωμα εξατμιστεί, μένει η οσμή του, που, ανάμεικτη με εκείνες του κορμιού, γίνεται ένα πανίσχυρο διεγερτικό κοκτέιλ.
 
 Μετρήστε την υγεία σας
 Υγιεινές προτάσεις
Η συμβουλή μας για σήμερα
 Πείτε μου γιατρέ μου
Οι ειδικοί απαντούν
 Ιατρικό αλφάβητο

Λεξικό ιατρικών όρων
για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων
In Health Επικοινωνία :
Πείτε μας τη γνώμη σας