Η μαύρη σοκολάτα μειώνει τη χοληστερόλη των διαβητικών
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το health.in.gr στη διεύθυνση health.in.gr
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:32
health.in.gr
URL:
health.in.gr

Λονδίνο: Ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη να ελέγξουν τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές θερμίδες και λίπος, από την άλλη όμως είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Η νέα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Στιβ Ατκιν, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetic Medicine, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσε ότι το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών, στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η HDL («καλή») χοληστερόλη τους παράλληλα αυξήθηκε.

Από την άλλη, όμως οι ερευνητές της μη κυβερνήτικής οργάνωσης Diabetes UK δήλωσαν ότι τα υψηλά λιπαρά και σάκχαρα της μαύρης σοκολάτας μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη για το διαβήτη ή την καρδιά.

Όπως είπαν, η νέα έρευνα δεν πρέπει να εκληφθεί ως «πράσινο φως» για την κατανάλωση περισσότερης σοκολάτας, καθώς μπορεί αυτή να προκαλέσει τελικά περισσότερη ζημιά παρά ωφέλεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ