Προβιοτικά μικρόβια στη θεραπεία της διάρροιας των ταξιδιωτών
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το health.in.gr στη διεύθυνση health.in.gr
27 ΜΑΪΟΥ 10:27
health.in.gr
URL:
doctors.in.gr

Νέα Υόρκη: Αυστραλοί επιστήμονες τροποποίησαν προβιοτικά μικρόβια, τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα στην πρόληψη ή την θεραπεία της διάρροιας των ταξιδιωτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου Gastroenterology.

Τα μικρόβια δρουν ενάντια σε έναν τύπο E. coli βακτηρίου που προκαλεί διάρροια παράγοντας μια χημική ουσία που είναι τοξική για τα εντερικά κύτταρα. Τα προβιοτικά μικρόβια είναι φορείς ενός μορίου που μοιάζει πολύ με τον υποδοχέα τοξίνης που εντοπίζεται στα εντερικά κύτταρα. Αυτό ο μιμητισμός κάνει την τοξίνη να προσδένεται στα μικρόβια αντί τα εντερικά κύτταρα.

Όπως εξηγεί ο Δρ Τζέιμς Πάτον του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας τους προβιοτικους μικροοργανισμούς, τα εργαστηριακά τεστ έδειξαν ότι μπορούν να προσδεθούν να ουδετεροποιήσουν μια σημαντική ποσότητα της εντεροτοξίνης. Επιπλέον, η θεραπεία με τους συγκεκριμένους παράγοντες απονέμει σημαντική εντερική προστασία στα κουνέλια που είχαν εκτεθεί στην τοξίνη.

Τα αποτελέσματα λοιπόν, δημιουργούν προσδοκίες ότι τα προβιοτικά θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στη θεραπεία της διάρροιας των ταξιδιωτών που προκαλείται από το βακτήριο E. Coli.