Οι μπαμπάδες αδιαφορούν όταν το μωρό κλαίει
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το health.in.gr στη διεύθυνση health.in.gr
13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 8:25
health.in.gr
URL:
health.in.gr
Λονδίνο: Μόνοι οι μισοί μπαμπάδες ξυπνούν την νύχτα για να φροντίσουν το μωρό τους που κλαιει, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Mother and Baby, βασίστηκε σε δείγμα 2.000 γονέων, εκ των οποίων το 52% των μπαμπάδων δήλωσαν ότι συνέχιζαν τον ύπνο τους ή προσποιούνταν ότι κοιμόντουσαν όταν το μωρό έκλαιγε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έξι στις δέκα μητέρες δήλωσαν ότι δυσανασχετούσαν με την αδιαφορία του συντρόφου τους, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών πίστευαν ότι η έλλειψη ύπνου τους είχε καταστρέψει την ερωτική τους ζωή και οι περισσότερες προτιμούσαν να κοιμηθούν παρά να κάνουν έρωτα.

Τέλος, έξι στις δέκα δήλωσαν ότι η απόκτηση ενός παιδιού είχε υποβάλλει τη σχέση τους με τον/την σύντροφό τους σε «απέραντο άγχος».

Πάντως οι μητέρες ήταν αυτές που στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 94%) αισθάνονταν εξαντλημένες και πίστευαν ότι η άδεια μητρότητας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ισχύουσα.

Η Έλενα Νταρλαϊμπλε εκδότρια του περιοδικού Mother and Baby μιλώντας στο BBC επεσήμανε ότι «μπορεί να είναι λογικό να σηκώνονται οι μητέρες μέσα στη νύχτα ειδικά κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, αλλά όταν επιστρέφουν στη δουλειά τότε και οι μπαμπάδες θα πρέπει να αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη. Είναι ντροπή που τόσοι πολύ νέοι μπαμπάδες δεν ξυπνούν για να φροντίσουν το μωρό. Υποτίθεται ότι οι γονείς είναι μια ομάδα που μοιράζεται τις ευθύνες».

Και συμπληρώνει «οι μητέρες χρειάζονται πραγματική συμπαράσταση τη δύσκολη περίοδο των πρώτων μηνών της ζωής του μωρού. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί εκνευρισμό που μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειωτους καβγάδες με τον σύντροφο. Γι' αυτό τα ζευγάρια θα πρέπει να συζητούν το θέμα των ευθυνών πριν αποκτήσουν παιδί».