23/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 
in.gr > health > Εγκυμοσύνη 

 
 
Υποενότητες
 • Οι σεξουαλικές επαφές
 • Οι σεξουαλικές επαφές


  Οι σεξουαλικές επαφές

  Ο ερωτισμός θα είναι ανάμεσά σας ένα σημείο επαφής, το οποίο δεν πρέπει να χάσετε. Η πιθανή ανησυχία σας ότι το παιδί που μεγαλώνει μέσα στο σώμα σας θα αναστείλει τη σεξουαλική σας δραστηριότητα και θα σας απομακρύνει από το σύντροφό σας είναι εντελώς αβάσιμη. Αλλωστε, μια γερή σχέση δεν κλονίζεται τόσο εύκολα και, μάλιστα, από την προσμονή ενός παιδιού, το οποίο είναι αποτέλεσμα της ερωτικής επαφής. Το σεξ -με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις- όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά είναι και ευεργετικό για πάρα πολλούς λόγους.

  Η αντίληψη ότι η εγκυμοσύνη ισοπεδώνει τη σεξουαλικότητα είναι ένας μύθος. Τον καταρρίπτει, άλλωστε, και η αύξηση των ορμονών στον οργανισμό σας, με πρώτη και καλύτερη την προγεστερόνη, η οποία ενισχύει τη σεξουαλικότητα. Οι εννέα αυτοί μήνες θα σας δώσουν -αν το επιδιώξετε- τη δυνατότητα να ανακαλύψετε άγνωστους τρόπους ερωτικής επικοινωνίας και να ζήσετε στιγμές πρωτόγνωρης τρυφερότητας.

  Η ερωτική ορμή, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο ισχυρή σε όλες τις μέλλουσες μητέρες. Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως, αναστέλλεται γιατί ορισμένες γυναίκες σε "ενδιαφέρουσα" δεν είναι έτοιμες να δεχτούν τις αλλαγές στο σώμα τους και να τις αγαπήσουν. Ευτυχώς, δεν είναι λίγοι οι άνδρες, οι οποίοι θεωρούν τις μεταβολές αυτές πραγματικά ενδιαφέρουσες και εξακολουθούν να ρίχνουν ερωτική ματιά στις "καμπύλες" της συντρόφου τους. Αλλοι, όμως, τη θεωρούν τόσο "ιερή", που δεν τολμούν να την αγγίζουν, ενώ ορισμένοι φοβούνται μήπως την ώρα της επαφής βλάψουν το παιδί, ξεχνώντας πόσο καλά προστατευμένο είναι το μικρούλι τους μέσα στον υδάτινο κόσμο του. Υπάρχουν και ζευγάρια που φοβούνται ότι ο οργασμός μπορεί να γίνει αιτία για την αποβολή του εμβρύου ή ότι το σπέρμα είναι δυνατόν να επισπεύσει τον τοκετό. Οι ανησυχίες τους αυτές δεν ευσταθούν. Οι συσπάσεις της μήτρας που προκαλούνται -αν δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αποβολής- θυμίζουν τις συσπάσεις Μπράξτον-Χικς, οι οποίες είναι ανώδυνες και ακίνδυνες και αποσκοπούν στην εξάσκηση της μήτρας για τον τοκετό. Επομένως, το σεξ είναι ωφέλιμο και για τη γέννα. Όσο για το σπέρμα, είναι γεγονός ότι όταν έλθει σε επαφή με τον τράχηλο της μήτρας προκαλεί τη διαστολή του, γιατί περιέχει μια ουσία, την προσταγλανδίνη, η οποία τον ωριμάζει. Ωστόσο, ο τράχηλος δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το σπέρμα του συντρόφου σας, αν δεν φτάσει η ώρα για να ανοίξει και να επιτρέψει στο παιδί σας να γεννηθεί. Αν, λοιπόν, σε ορισμένους μέλλοντες γονείς η σεξουαλική ζωή διαταράσσεται, δεν φταίει η εγκυμοσύνη, αλλά οι αναστολές και οι αβάσιμες φοβίες των δύο συντρόφων γύρω από αυτήν, οι οποίες είναι απαραίτητο να ξεπεραστούν.

  Οι ερωτικές επαφές στην περίοδο της κύησης όχι μόνο είναι ασφαλείς -εφόσον δεν σας τις απαγορεύει ο γιατρός- αλλά και ευεργετικές για τη σχέση σας με το σύντροφο σας, επειδή τη διατηρούν ζωντανή. Ταυτόχρονα, σας βοηθούν να δίνετε διέξοδο στη σεξουαλικότητά σας, να καθησυχάζετε τις ανησυχίες σας για τα αισθήματα του συντρόφου σας και να νιώθετε ότι η μητρότητα δεν πρόκειται να επηρεάσει ούτε τον αισθησιασμό ούτε τη θηλυκότητά σας. Ακόμα και όταν το σώμα σας βαρύνει και μειωθεί η ευκινησία σας, θα βρείτε με το ταίρι σας στάσεις βολικές, που δεν θα σας στερήσουν την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης. Αρκεί, όταν κάνετε έρωτα, να αποφεύγετε τις βίαιες κινήσεις και τις επικίνδυνες ακροβασίες.
  Ενότητα: Εγκυμοσύνη
  Πρίν: Τα δικαιώματα του εμβρύου Μετά: Πότε απαγορεύονται
  Στείλτε το άρθρο με emailΤυπώστε το άρθρο
    
    
  In Health Επικοινωνία : Πείτε μας τη γνώμη σας, πείτε μου, γιατρέ μου