18/3/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Η Υγεία στην Οικογένεια
Νοσήματα
Παθήσεις που αφορούν στο παιδί
Πρόληψη
Παιδί 1-3
Παιδί 3-17
Παιδί - Επαναληπτικό
Ψυχοσωματική ανάπτυξη
Διάφορα
Ευ ζην και ποιοτική διαβίωση
Ιατρικός οδηγός
Επιλέξτε το σύμπτωμα, απαντήστε στις ερωτήσεις και δείτε τη διάγνωση.
Ιατρικός οδηγός για μωρά
15 ΜΑΡΤΙΟΥ 13:12
Κίνδυνος θνησιγένειας και γενετικών ανωμαλιών για τα έμβρυα των παθητικών καπνιστριών
Λονδίνο: Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ή οι συνάδελφοι που καπνίζουν, υποχρεώνοντας τις εγκύους να σε παθητικό κάπνισμα, αυξάνουν τον κίνδυνο διακοπής της κύησης ή για γέννηση παιδιού με ανωμαλίες, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:32
Γενετικά τεστ για παιδιά «προβλέπουν τις αθλητικές επιδόσεις»
Ουάσινγκτον: Το καμάρι σας έχει γεννηθεί για να γίνει ο επόμενος Μπέκαμ; Ορισμένες εταιρείες ισχυρίζονται ότι η απάντηση στο ερώτημα κρύβεται μέσα σε κιτ γενετικών εξετάσεων τα οποία κοστίζουν λιγότερο από 150 ευρώ και αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο σπίτι. Σύμφωνα με τους υπευθύνους αυτών των εταιρειών στα γονίδια κρύβεται ο πρωταθλητής και μια γενετική εξέταση μπορεί να το αποδείξει.
9 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:45
Το μουσικό αισθητήριο του ανθρώπου αναπτύσσεται ήδη από την εμβρυϊκή ηλικία
Παρίσι: Νέα γαλλική έρευνα δείχνει ότι τα έμβρυα φαίνεται να αποτυπώνουν στους νευρώνες του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους τις μελωδίες που ακούνε όσο βρίσκονται στη μήτρα και, στη συνέχεια, τις θυμούνται μετά τη γέννησή τους.
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:39
Αιματολογική εξέταση προβλέπει εγκαίρως το σύνδρομο Down
Νέα Υόρκη: Νέο ασφαλέστερο τεστ για τη διάγνωση του συνδρόμου Down θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους οι ιατροί και μάλιστα χωρίς να εμπλέκεται κάποια επεμβατική τεχνική.
3 ΜΑΡΤΙΟΥ 14:21
Πρόγραμμα ενημέρωσης και στήριξης οικογενειών παιδιών με προβλήματα ακοής
Τρίκαλα: Ένα παιδί ανά 1.000 γεννιέται με κάποιου βαθμού βαρηκοΐα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στην βρεφική ηλικία, από διάφορες ασθένειες (π.χ. μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδες, ατυχήματα κ.λπ.).
3 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:33
Μηνιγγίτιδα: Αναγκαία η πρωτογενής πρόληψη μέσω εμβολιασμού
Αθήνα: Τρία είδη βακτηρίων ευθύνονται για την πλειοψηφία των παιδιατρικών περιστατικών μηνιγγίτιδας παγκοσμίως: τα Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae και Neisseria meningitidis. Το Neisseria meningitidis είναι η συνηθέστερη αιτία βακτηριακής μηνιγγίτιδας και είναι το μόνο παθογόνο του μηνιγγιτιδόκοκκου που είναι γνωστό ότι προκαλεί επιδημία.
1 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:45
Αναγκαίος ο προληπτικός εμβολιασμός κατά του HPV και των αγοριών
Νέα Υόρκη: Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.
22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11:11
Γενετικές μεταλλάξεις σχετίζονται με το τραύλισμα
Νέα Υόρκη: Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν τρεις μικρές γενετικές μεταλλάξεις (GNPTAB, GNPTG και NAGPA) που επηρεάζουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται το λόγο, και οι οποίες είναι πιο συνηθισμένες σε ανθρώπους που τραυλίζουν.
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:11
Έκκληση για εμβολιασμό κατά της φυματίωσης των παιδιών έως 12 ετών
Αθήνα: Να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που για διαφόρους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, καλεί το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με εγκύκλιό του, εκπαιδευτικούς και γονείς.
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:32
«Ανοσία» στο χασμουρητό έχουν βρέφη και μικρά παιδιά
Λονδίνο: Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά μέχρι πέντε ετών έχουν «ανοσία» στο χασμουρητό καθώς δεν το μιμούνται ενστικτωδώς όπως οι μεγάλοι, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters.
Μετρήστε την υγεία σας
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.