22/3/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Πολιτική υγείας
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:52
Οικονομική ύφεση και λιτότητα επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα
Η ύφεση και η λιτότητα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, με γενικότερες συνέπειες για το επίπεδο της δημόσιας υγείας στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:50
Κλινική έρευνα και φάρμακο στην αναπτυξιακή τροχιά του EPhFort
Στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα γίνει εφαλτήριο αναπυξιακών δραστηριοτήτων στους κρίσιμους τομείς της παραγωγής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και την κλινική έρευνα στην Ελλάδα, προχώρησε το Pharmaceutical Forum Team του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:47
Προσεχώς η σταδιακή τιμολόγηση νέων, γενοσήμων και πρωτοτύπων, φαρμάκων
Τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι στα προσεχή Δελτία Τιμών Φαρμάκων, τμηματικά θα τιμολογηθούν και νέα φάρμακα, γενόσημα και πρωτότυπα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη και Επενδύσεις: 1.Κλινική Έρευνα 2.Παραγωγή Φαρμάκων στην Ελλάδα», την οποία διοργάνωσε το EPhForT - ΕΒΕΑ Pharmaceutical Forum Team, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Υγείας.
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:45
Εγκρίθηκε η κυκλοφορία νέου εξαδύναμου παιδικού εμβολίου
Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε τη Δευτέρα το νέο εμβόλιο της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi, για βρέφη από έξι εβδομάδων έως 24 μηνών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:45
Την άμεση θεσμοθέτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ζητούν οι λογοθεραπευτές
Για αδιαφορία κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), εξαιτίας της καθυστέρησης  εδώ και 10 χρόνια να θεσμοθετήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή.
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:38
Εγκρίθηκε η εμπορική διάθεση του πρώτου «βιονικού ματιού»
Το πράσινο φως για να διατεθεί στο εμπόριο το πρώτο «βιονικό μάτι» έδωσε στις 14 Φεβρουαρίου ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δίνοντας έτσι ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης.
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:34
Νέο δελτίο με μειωμένες τιμές σε 7.300 φάρμακα από 4 Μαρτίου
Μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα, καταγράφονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, με το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:32
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για παρενέργειες από χημικά καθημερινής χρήσης
Συνθετικά χημικά σε προϊόντα καθημερινής χρήσης διαταράσσουν τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος και ευθύνονται, τουλάχιστον εν μέρει, για την παγκόσμια αύξηση των συγγενών ανωμαλιών, ορισμένων μορφών καρκίνου, μαθησιακών προβλημάτων στα παιδιά και νευρολογικών παθήσεων όπως η Αλτσχάιμερ και η Πάρκινσον.
14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15:28
Εγκρίθηκε το aflibercept για τη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το aflibercept 25mg/ml ενέσιμο διάλυμα για έγχυση σε συνδυασμό με το χημειοθεραπευτικό σχήμα FOLFIRI (5-φθοριοουρακίλη/ λευκοβορίνη/ιρινοτεκάνη) σε ενήλικες ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού (mCRC), των οποίων η νόσος είναι ανθεκτική ή έχει υποτροπιάσει μετά τη λήψη θεραπείας με βάση την οξαλιπλατίνη.
14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15:26
Δεν δέχονται το νέο «κούρεμα» των οφειλών του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές
Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για νέο «κούρεμα» των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, που χρονολογούνται από τα έτη 2005-2011.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.