23/1/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Διάφορα
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18:01
Πέθανε ο νομπελίστας βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ
Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 92 ετών άφησε ο διακεκριμένος γάλλος βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1965 με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής-Φυσιολογίας, μαζί με τους συμπατριώτες του Ζακ Μονό και Αντρέ Λβοφ.
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:59
Οι «ευφυείς» όγκοι στο επίκεντρο 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας
«Φωτίζοντας το σκοτάδι: Καινοτόμες στρατηγικές για “ευφυείς” όγκους» είναι το θέμα του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας και του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2013 στην Αθήνα.
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17:54
Το τσιγάρο «απειλή» για την υγεία και κοινωνική ευημερία του Έλληνα
Σε μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά και απειλή για την κοινωνική ευημερία αναδεικνύεται το κάπνισμα, αφού στην Ελλάδα το 17% των θανάτων ατόμων άνω των 30 ετών αποδίδεται στο τσιγάρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών μια αύξηση κατά 10% στην τιμή των τσιγάρων θα επέφερε μείωση στην κατανάλωση κατά 3,7%.
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:47
Το Cafe Scientifique επιστρέφει στην Ελλάδα
Ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, το Cafe Scientifique, επιστρέφει στην Ελλάδα. Αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων και ξεκινάει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου με μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που δίνει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.
14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15:30
Ο καρκίνος του πνεύμονα πρώτη αιτία θανάτου των γυναικών στην Ευρώπη
Ο καρκίνος του πνεύμονα αναμένεται να ξεπεράσει τον καρκίνο του μαστού και να αναδειχθεί σε πρώτη αιτία θνησιμότητας των γυναικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Annals of Oncology.
7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16:05
Η φιγκολιμόδη, Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν 2012 στα Prix Galien Greece
Η φιγκολιμόδη (Gilenya) που χορηγείται στα άτομα με ενεργή υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas, βραβεύτηκε ως Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν της χρονιάς 2012, στο πλαίσιο των βραβείων Prix Galien Greece, για την φαρμακευτική καινοτομία.
14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 14:09
Γερμανικό Βραβείο Μέλλοντος για τα ακουστικά βαρηκοΐας της Siemens

Φέτος, οι ερευνητές της Siemens κέρδισαν το Γερμανικό Βραβείο Μέλλοντος (Deutscher Zukunftspreis) για τέταρτη φορά. Έτσι, η Siemens έχει στο ενεργητικό της τις περισσότερες κατακτήσεις από κάθε άλλη εταιρεία.

12 ΜΑΡΤΙΟΥ 17:20
Στρατηγικό συνέδριο για την Υγεια στις 20 Μαρτίου στην Αθήνα
Aθήνα: Το μέλλον και οι προκλήσεις του κλάδου Υγείας στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία έντονων θεσμικών και οικονομικών ανακατατάξεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οι οποίες αναπόφευκτα επανατοποθετούν τις πολιτικές για τη δημόσια υγεία σε νέες βάσεις θα αποτελέσουν το αντικείμενο του συνέδριου «Shaping the future of Healthcare in Greece: Caring, Curing, Securing».
7 ΜΑΡΤΙΟΥ 14:49
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ιδρυτής της εταιρείας εμφυτευμάτων στήθους PIP
Παρίσι: Ο Ζαν Κλοντ Μας, ο Γάλλος ιδρυτής της εταιρείας εμφυτευμάτων στήθους PIP, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, εξαιτίας της χρήσης μη εγκεκριμένης σιλικόνης σε αυτά, οδηγήθηκε στη φυλακή, επειδή δεν κατέβαλε εγγύηση, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
7 ΜΑΡΤΙΟΥ 14:45
Στις 31/3 & 1/4 το 3ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής

Αθήνα: Στα πλαίσια συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης, η Ευρωκλινική Αθηνών διοργανώνει το 3ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική άσκηση το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.