22/3/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Διάφορα
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:11
Ραδιενέργεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας
Αθήνα: Η έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία μπορεί να έχει είτε άμεσα, είτε πιο μακροπρόθεσμα βλαπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν τα ραδιενεργά σωματίδια, να τα καταπιούν ή αυτά να κάτσουν στο δέρμα τους.
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:59
Η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Νέα Υόρκη: Αμερικανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε ψάρια, ιδίως λιπαρά, πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τουλάχιστον μια έως δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο να εμφάνισης εκφύλισης ωχράς κηλίδας.
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:33
Ο ιός Η1Ν1 δεν «εγκυμονεί» κινδύνους για την τροφική αλυσίδα
Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση εγρήγορσης εξακολουθούν να βρίσκονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όλες οι κρατικές υπηρεσίες υγείας, καθώς σε πολλές χώρες τα περιστατικά που προσβλήθηκαν από το νέο ιό της γρίπης των χοίρων, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, παρουσίασαν υψηλή συχνότητα εμφάνισης.
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:22
Πολλαπλά διατροφικά οφέλη προσφέρει το γαϊδουρινό γάλα
Θεσσαλονίκη: Πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες φαίνεται ότι έχει το γάλα του γαϊδουριού, που θεωρείται μακράν καλύτερο από το αγελαδινό και πιο κοντινό στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
15 ΜΑΡΤΙΟΥ 13:12
Κίνδυνος θνησιγένειας και γενετικών ανωμαλιών για τα έμβρυα των παθητικών καπνιστριών
Λονδίνο: Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ή οι συνάδελφοι που καπνίζουν, υποχρεώνοντας τις εγκύους να σε παθητικό κάπνισμα, αυξάνουν τον κίνδυνο διακοπής της κύησης ή για γέννηση παιδιού με ανωμαλίες, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
15 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:08
Επαγρύπνηση των επιστημόνων για την ασφάλεια των τροφίμων
Θεσσαλονίκη: Σοβαροί διατροφικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να απειλούν την ανθρωπότητα εξ αιτίας των πολλών παραγόντων, που έχουν συντελέσει, ώστε η ασφάλεια των τροφίμων να μην έχει πλέον σύνορα.
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 13:13
Ατοπική δερματίτιδα. Εσείς ρωτάτε, οι Δερματολόγοι απαντούν. Κάνε και εσύ την ερώτησή σου!
Αθήνα: Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια κνησμώδης δερματοπάθεια με παθογένεια οφειλόμενη σε σύνθετη διαταραχή της ανοσορρύθμισης και συμμετοχή γενετικών, περιβαλλοντικών και ψυχογενών παραγόντων.
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:41
Σε έξαρση οι αυτοκτονίες το 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης
Αθήνα: Χρέη, ανεργία, δυσβάσταχτο κόστος ζωής και αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:37
Πιείτε αλκοόλ με μέτρο και προσταυθείτε από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ
Μόναχο: Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών που κάνουν ελαφρά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, έχουν μειωμένο κίνδυνο άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Age and Ageing.
11 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:06
Ένας στους τρεις θα πάσχει από υπέρταση, στο άμεσο μέλλον
Αθήνα: Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση. To ποσοστό αυτό θα φθάσει το 30% μέχρι το 2025. Δηλαδή σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους θα είναι υπερτασικός.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.