18/2/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Επιστημονικές εξελίξεις
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:29
Εγκεφαλικό εμφύτευμα χαρίζει «έκτη αίσθηση» σε πειραματόζωα
«Έκτη αίσθηση» απέκτησαν πειραματόζωα χάρη σε εγκεφαλικό εμφύτευμα που τους επιτρέπει να «αγγίζουν» το υπέρυθρο φως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications.
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13:39
Τεχνητό χέρι που ελέγχεται με τη σκέψη θα εμφυτευτεί σε ασθενή
Τεχνητό μέλος που δίνει την δυνατότητα της αφής, ενώ θα ελέγχεται με την δύναμη της σκέψης ετοιμάζεται να εμφυτεύσει σε ασθενή, ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ Σιλβέστρο Μικέρα της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάννης, στην Ελβετία.
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:21
Το κάπνισμα, παθητικό και ενεργητικό, προδιαθέτει στη εκδήλωση διαβήτη
Βοστόνη: To κάπνισμα ενεργητικό ή παθητικό συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:08
«Όλοι οι τύποι παχυσαρκίας είναι εξίσου κακοί», υποστηρίζει διεθνής ερευνητική ομάδα
Λονδίνο: Νέα μεγάλη διεθνής έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει τα πορίσματα προηγούμενων μελετών ότι οι άνθρωποι που έχουν συσσωρευμένο λίπος στην μέση, κινδυνεύουν πιο πολύ να υποστούν έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με εκείνους που συσσωρεύουν λίπος στους γοφούς και τους γλουτούς.
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:57
Κοινό το πρότυπο γήρανσης μεταξύ ανθρώπου και πιθήκων
Νέα Υόρκη: Μια νέα συγκριτική μελέτη βιολόγων και ανθρωπολόγων κατέληξε για πρώτη φορά στο συμπέρασμα ότι οι χιμπατζήδες, οι γορίλες και οι άλλοι πίθηκοι γερνάνε με τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπους, ενώ δεν αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο των ανθρώπων ότι τα αρσενικά πεθαίνουν πριν από τα θηλυκά.
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 15:01
Πρώτο φάρμακο για τον ερυθηματώδη λύκο εδώ και μισό αιώνα
Ουάσινγκτον: Ένα ενέσιμο αντίσωμα έγινε την Τετάρτη το πρώτο φάρμακο κατά του ερυθηματώδους λύκου που εγκρίνεται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εδώ και 56 χρόνια. Δυστυχώς, όμως, δεν πρόκειται για θαυματουργή θεραπεία: βοηθά μόλις έναν στους 11 ασθενείς αυτής της αινιγματικής, αυτοάνοσης ασθένειας.
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:44
Εντοπίστηκε εγκεφαλικό κύκλωμα που απενεργοποιεί το αίσθημα του φόβου
Νέα Υόρκη: Η διέγερση ενός συγκεκριμένου εγκεφαλικού νευρωνικού κυκλώματος, η οποία θεωρείται έδρα του φόβου, φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: αντί να πυροδοτεί ή να αυξάνει το άγχος και τον φόβο, τα καταπολεμά σε σημείο εξαφάνισης.
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:32
Γενετικά τεστ για παιδιά «προβλέπουν τις αθλητικές επιδόσεις»
Ουάσινγκτον: Το καμάρι σας έχει γεννηθεί για να γίνει ο επόμενος Μπέκαμ; Ορισμένες εταιρείες ισχυρίζονται ότι η απάντηση στο ερώτημα κρύβεται μέσα σε κιτ γενετικών εξετάσεων τα οποία κοστίζουν λιγότερο από 150 ευρώ και αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο σπίτι. Σύμφωνα με τους υπευθύνους αυτών των εταιρειών στα γονίδια κρύβεται ο πρωταθλητής και μια γενετική εξέταση μπορεί να το αποδείξει.
9 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:45
Το μουσικό αισθητήριο του ανθρώπου αναπτύσσεται ήδη από την εμβρυϊκή ηλικία
Παρίσι: Νέα γαλλική έρευνα δείχνει ότι τα έμβρυα φαίνεται να αποτυπώνουν στους νευρώνες του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους τις μελωδίες που ακούνε όσο βρίσκονται στη μήτρα και, στη συνέχεια, τις θυμούνται μετά τη γέννησή τους.
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 13:02
Εντοπίστηκαν νέες γενετικές μεταλλάξεις που προδιαθέτουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο
Νέα Υόρκη: Διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό γονιδίων που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης και στεφανιαίας νόσου, μια εξέλιξη που αναμένεται μελλοντικά να συμβάλλει στον σχεδιασμό γενετικών τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.