23/1/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Διάφορα 14/12/2012 14:9
Γερμανικό Βραβείο Μέλλοντος για τα ακουστικά βαρηκοΐας της Siemens
doctors.in.gr

Φέτος, οι ερευνητές της Siemens κέρδισαν το Γερμανικό Βραβείο Μέλλοντος (Deutscher Zukunftspreis) για τέταρτη φορά. Έτσι, η Siemens έχει στο ενεργητικό της τις περισσότερες κατακτήσεις από κάθε άλλη εταιρεία.

Το βραβείο απονέμεται από τον Πρόεδρο της Γερμανίας και αποτελεί την υψηλότερη διάκριση για την τεχνολογία και την καινοτομία στη χώρα. Μια ερευνητική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Δρ Torsten Niederdrank, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Oldenburg, ανέπτυξε ένα αμφιωτικό σύστημα ακοής που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ του δεξιού και του αριστερού ακουστικού βαρηκοΐας.

Πρόκειται για ένα επαναστατικό βήμα στην έρευνα για τη χωρική ακοή, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα απώλειας ακοής.

Ο Γερμανός Πρόεδρος Joachim Gauck απένειμε το βραβείο και το έπαθλο των €250.000 σε ειδική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο. Εργαζόμενοι της Siemens είχαν ξανακερδίσει το Γερμανικό Βραβείο Μέλλοντος το 2004, το 2005 και το 2007 για την ανάπτυξη βιοτσίπ, πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας και διόδων φωτοεκπομπής (LED).

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να λαμβάνουμε το βραβείο για ακόμη μία φορά. Πρόκειται για μια απόδειξη ότι οι ερευνητές της Siemens συνεχίζουν να επιδεικνύουν πνεύμα πρωτοπορίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων», δήλωσε ο Klaus Helmrich, Chief Technology Officer και επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος έρευνας της Siemens A.G. «Το βραβείο αυτό υπογραμμίζει τη θέση μας ότι η ανάπτυξη καινοτομιών παίζει ζωτικό ρόλο στις μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας μας», συμπλήρωσε.

Πριν οκτώ χρόνια, μια ομάδα ερευνητών της Siemens συνέδεσε επιτυχώς, για πρώτη φορά, το δεξί με το αριστερό ακουστικό βαρηκοΐας, μέσω του μικρότερου ραδιοσυστήματος για εκείνη την εποχή. Αυτό το επίτευγμα ήταν μια μεγάλη καινοτομία στις τεχνολογίες ακουστικών βαρηκοΐας, καθώς – όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της όρασης – η χωρική εντύπωση μπορεί να προκύψει, μόνο αν συνυπολογιστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο αυτιών. Η ραδιοσύνδεση επιτρέπει την επικοινωνία και το συνεχή συντονισμό μεταξύ των δυο συστημάτων.

«Τα βοηθήματα μπορούν να ανταλλάσσουν μεγάλους όγκους δεδομένων, να επαναϋπολογίζουν τα δεδομένα και να προσαρμόζονται στις ξεχωριστές ακουστικές ανάγκες - σύγχρονα και εντελώς αυτοματοποιημένα», εξήγησε ο Δρ Torsten Niederdrank, ειδικός ακοολογίας στο παγκόσμιο τμήμα έρευνας της Siemens A.G. Η αμφιωτική τεχνολογία προσφέρει αρμονικό ήχο και υποστηρίζει τα άτομα με προβλήματα ακοής, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν μια συγκεκριμένη συζήτηση, ακόμα και σε μεγάλες συναθροίσεις.

Το Γερμανικό Βραβείο Μέλλοντος θεσπίστηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Γερμανίας Roman Herzog, το 1997. Έκτοτε, αποτελεί σύμβολο των επιστημονικών επιδόσεων και της δυναμικής της Γερμανίας στην καινοτομία. Για την ανάδειξη των νικητών, οι κριτές λαμβάνουν υπόψη ένα ευρύ φάσμα σημαντικών κριτηρίων, όπως οι ερευνητικές επιδόσεις, η προοπτική κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και οι δυνατότητες προώθησης στην αγορά.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.