21/1/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Διάφορα 10/10/2007 9:46
Η μη ισορροπημένη διατροφή προδιαθέτει σε εκδήλωση νόσου Crohn στα παιδιά
health.in.gr

Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που δεν έχουν ισορροπία λιπαρών οξέων, λαχανικών και φρούτων στη διατροφή τους ενδεχομένως να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Crohn, σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Gastroenterology.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ με επικεφαλής τον Δρ Ντεβεντρα Αμρε κατάληξε στο παραπάνω συμπέρασμα μετά από μελέτη του ιστορικού 130 νεαρών πασχόντων από νόσο Crohn και 202 υγιών ατόμων. Όλοι οι ασθενείς ήταν νεότεροι από 20 ετών και η μέση ηλικία διάγνωσης της νόσου ήταν τα 14,2 έτη.

Τα παιδιά με την υψηλότερη πρόσληψη λαχανικών, φρούτων, ψαριών και φυτικών ινών είχαν σημαντική προστασία έναντι της νόσου Crohn, συγκριτικά με τα παιδιά με την χαμηλότερη κατανάλωση των προαναφερόμενων.

Η υψηλότερη αναλογία ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο ή η υψηλότερη αναλογία ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων με προστασία.

Τα στοιχεία αυτά είναι συνεπή με στοιχεία από άλλες κλινικές μελέτες που δείχνουν κλινικά οφέλη των ασθενών με νόσο Crohn από την χορήγηση ω-3 λιπαρών οξέων.

Η διατροφή είναι ένα περίπλοκο μείγμα στοιχείων και διάφορα διατροφικά στοιχεία αλληλεπιδρούν.

Διαβάστε επίσης
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.