22/3/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Ειδήσεις
Αλλες Πηγές
Ελληνικό Διαδίκτυο
Πρωτοσέλιδο
Επιστημονικές εξελίξεις 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:29
Εγκεφαλικό εμφύτευμα χαρίζει «έκτη αίσθηση» σε πειραματόζωα
«Έκτη αίσθηση» απέκτησαν πειραματόζωα χάρη σε εγκεφαλικό εμφύτευμα που τους επιτρέπει να «αγγίζουν» το υπέρυθρο φως, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications.
Επιστημονικές εξελίξεις 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13:39
Τεχνητό χέρι που ελέγχεται με τη σκέψη θα εμφυτευτεί σε ασθενή
Τεχνητό μέλος που δίνει την δυνατότητα της αφής, ενώ θα ελέγχεται με την δύναμη της σκέψης ετοιμάζεται να εμφυτεύσει σε ασθενή, ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ Σιλβέστρο Μικέρα της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάννης, στην Ελβετία.
Διάφορα 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:11
Ραδιενέργεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας
Αθήνα: Η έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία μπορεί να έχει είτε άμεσα, είτε πιο μακροπρόθεσμα βλαπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν τα ραδιενεργά σωματίδια, να τα καταπιούν ή αυτά να κάτσουν στο δέρμα τους.
Διάφορα 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:59
Η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Νέα Υόρκη: Αμερικανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε ψάρια, ιδίως λιπαρά, πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τουλάχιστον μια έως δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο να εμφάνισης εκφύλισης ωχράς κηλίδας.
Διάφορα 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:33
Ο ιός Η1Ν1 δεν «εγκυμονεί» κινδύνους για την τροφική αλυσίδα
Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση εγρήγορσης εξακολουθούν να βρίσκονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όλες οι κρατικές υπηρεσίες υγείας, καθώς σε πολλές χώρες τα περιστατικά που προσβλήθηκαν από το νέο ιό της γρίπης των χοίρων, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, παρουσίασαν υψηλή συχνότητα εμφάνισης.
Διάφορα 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:22
Πολλαπλά διατροφικά οφέλη προσφέρει το γαϊδουρινό γάλα
Θεσσαλονίκη: Πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες φαίνεται ότι έχει το γάλα του γαϊδουριού, που θεωρείται μακράν καλύτερο από το αγελαδινό και πιο κοντινό στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Διάφορα 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 13:12
Κίνδυνος θνησιγένειας και γενετικών ανωμαλιών για τα έμβρυα των παθητικών καπνιστριών
Λονδίνο: Οι υποψήφιοι μπαμπάδες ή οι συνάδελφοι που καπνίζουν, υποχρεώνοντας τις εγκύους να σε παθητικό κάπνισμα, αυξάνουν τον κίνδυνο διακοπής της κύησης ή για γέννηση παιδιού με ανωμαλίες, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Διάφορα 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:08
Επαγρύπνηση των επιστημόνων για την ασφάλεια των τροφίμων
Θεσσαλονίκη: Σοβαροί διατροφικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να απειλούν την ανθρωπότητα εξ αιτίας των πολλών παραγόντων, που έχουν συντελέσει, ώστε η ασφάλεια των τροφίμων να μην έχει πλέον σύνορα.
Επιδημιολογία 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:51
Φονικότερη αποδεικνύεται φέτος η γρίπη από την περυσινή πανδημία
Αθήνα: Τους 152 έφτασαν οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ξεπερνώντας τον αριθμό των θυμάτων από την περυσινή πανδημία.
Πολιτική υγείας 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:49
Επείγουσα έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για φαρμακευτικό υλικό
Aθήνα: Μεγάλες ελλείψεις φαρμακευτικού υλικού παρατηρούνται στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, καθώς ολοένα και περισσότεροι μετανάστες, αλλά και Έλληνες άποροι απευθύνονται σε αυτούς για δωρεάν ιατρική φροντίδα.
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει

Η αύξηση των θανάτων από τη νέα γρίπη σας:

προτρέπει για άμεσο αντιγριπικό εμβολιασμό
προκαλεί αδιαφορία
ανησυχεί σε λογικά πλαίσια
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ
..............................In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.