18/3/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Η Υγεία στην Οικογένεια
Νοσήματα
Παθήσεις που αφορούν στους ηλικιωμένους
Αισθητική
Η επιστήμη παίρνει θέση
Πρόληψη
Ανδρες
Γυναίκες
Διάφορα
Ευ ζην και ποιοτική διαβίωση
Σεξ
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:37
Πιείτε αλκοόλ με μέτρο και προσταυθείτε από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ
Μόναχο: Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών που κάνουν ελαφρά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, έχουν μειωμένο κίνδυνο άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Age and Ageing.
2 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:15
Ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαδίκτυο διευκολύνουν την καθημερινότητα των ηλικιωμένων
Θεσσαλονίκη: Πόσο εύκολο είναι για έναν ηλικιωμένο να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού, μέσω ΑΤΜ, να αγοράσει εισιτήρια από το Ίντερνετ ή να στείλει μήνυμα με το κινητό; Ίσως όχι τόσο δύσκολο, αν εξοικειωθεί με την τεχνολογία.
1 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:42
Καθυστερημένη εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ στα δίγλωσσα άτομα
Νέα Υόρκη: Τα άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά εκτός από τη μητρική γλώσσας τους και μια δεύτερη γλώσσα, «γυμνάζουν» τον εγκέφαλό τους πολύ καλύτερα από ό,τι αν έλυναν σταυρόλεξα ή Σουντόκου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εμφάνιση άνοιας ή νόσου Αλτσχάιμερ επί περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια νέα καναδική έρευνα.
28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:57
Fit for All: Πρόγραμμα γυμναστικής για ηλικιωμένους με τη χρήση νέων τεχνολογιών
Θεσσαλονίκη: Με τη χρήση νέων τεχνολογιών ασκούνται από σήμερα 60 ηλικιωμένοι, οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμα Fit for All, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ιατρικής Πληροφορικής και της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών.
16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12:12
Η απώλεια της ακοής σχετίζεται με την προδιάθεση για άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ
Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένοι που αρχίζουν να πάσχουν από μειωμένη ακοή, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που μπορεί να οδηγήσει σε νέες έγκαιρες διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις.
10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 7:20
Στρογγυλή τράπεζα για τη Νόσο Αλτσχάιμερ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αθήνα: Έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και στα μείζονα προβλήματα που τον απασχολούν, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια συζήτηση πάνω σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ιατρικά ζητήματα του καιρού μας: τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη μάχη που δίνουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της.
9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:06
Το περπάτημα βελτιώνει τη μνήμη
Νέα Υόρκη: Tο περπάτημα ή το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών είναι αρκετό για να αυξηθεί το μέγεθος του ιππόκαμπου του εγκεφάλου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της μνήμης, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.
8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:28
Ανακαλύφθηκε ένζυμο που προκαλεί την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
Λονδίνο: Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε μια σημαντική αιτία για την γεροντικής εκφύλιση της ωχρής κηλίδας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Nature.
3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11:36
Οι κακές οδηγικές των ηλικιωμένων δεν είναι θέμα όρασης
Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένοι οδηγοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες όχι επειδή δεν τους βοηθά η όρασή τους, αλλά επειδή ο εγκέφαλός τους έχει χάσει την ικανότητά του να μπλοκάρει τις περιττές λεπτομέρειες του φόντου.
10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 10:21
Η υγιεινή διατροφή αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων
Λονδίνο: Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που ακολουθούν υγιεινή διατροφή, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν πιο πολύ, σύμφωνα με νέα έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημασία της σωστής διατροφής για το προσδόκιμο ζωής.
Μετρήστε την υγεία σας
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.