23/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Δίαιτα και υγεία

 

Υγιεινή διατροφή 
Δίαιτες

Ειδικές δίαιτες για νοσήματα

Συνταγές 

Ο σεφ σας προτείνει 

Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health






 
Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι (Μερίδες 6)


Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι (Μερίδες 6)

Νόστιμη προσφορά

Υλικά

2 φιλέτα χοιρινού των 300 γρ. το καθένα
1/3 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
Ό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη χωρισμένη στα δυο
11/2 φλιτζ κρασί μαρσάλα ξηρό
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
1 κουταλάκι τριμμένος κύβος μοσχαρίσιου ζωμού
κλαράκια από θυμάρι (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το τυχόν λίπος από το χοιρινό και κόβουμε κάθε κομμάτι λοξά σε φέτες του 1,5 εκ.
2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το , αλάτι και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά κι από τις δυο πλευρές. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Λιώνουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό χοιρινό και το τηγανίζουμε για 1,5 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει σκούρο. Το βγάζουμε από τη τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο χοιρινό. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και ξύνουμε τα τοιχώματα για να ξεκολλήσουμε τυχόν ξεροψημένα κομματάκια. Προσθέτουμε το θυμάρι και τον τριμμένο κύβο ζωμού. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Επαναφέρουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και να πήξει η σάλτσα.

 




Ενότητα: Ο σεφ του In Health προτείνει
Πρίν: Κοτόπουλο με δενδρολίβανο (Μερίδες 4) Μετά: Φρουτοσαλάτα ανάμικτη (Μερίδες 16)
 
 
 Μετρήστε την υγεία σας
 Υγιεινές προτάσεις
Η συμβουλή μας για σήμερα
 Πείτε μου γιατρέ μου
Οι ειδικοί απαντούν
 Ιατρικό αλφάβητο

Λεξικό ιατρικών όρων
για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων




In Health Επικοινωνία :
Πείτε μας τη γνώμη σας