18/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Δίαιτα και υγεία

 

Υγιεινή διατροφή 
Δίαιτες

Ειδικές δίαιτες για νοσήματα

Συνταγές 

Ο σεφ σας προτείνει 

Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health






 
Ψωμί σόγιας


Ψωμί σόγιας

Υλικά

-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
-1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-Ενάμισι κουταλάκι του γλυκού ξύδι
-3/4 φλιτζανιού αλεύρι σόγιας
-1/4 φλιτζανιού αλεύρι νιζεστέ
-1 και 3/4 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά στο νερό και έπειτα από πέντε λεπτά προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι. Προσθέτετε, σιγά σιγά, πρώτα το σογιάλευρο, μετά το νιζεστέ και, τέλος, το σιτάλευρο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και μετά το ζυμώνετε καλά πάνω σε αλευρωμένη τάβλα, προσθέτοντας και λίγο σιτάλευρο, αν χρειαστεί. Είναι πιο εύκολη βέβαια η χρησιμοποίηση μίξερ, επειδή το ζυμάρι κολλάει. Βάζετε τη ζύμη σε φόρμες και την αφήνετε να "γίνει" δύο, τρεις ώρες. Ψήνετε το ψωμί στους 170 βαθμούς για 45-60 λεπτά. Μπορείτε να φτιάξετε όση ποσότητα θέλετε και να φυλάξετε τη ζύμη ή το ήδη ψημένο ψωμί στην κατάψυξη.

Σύσταση για μία φέτα 25gr  
Θερμίδες 46
Πρωτεΐνες 2,5gr
Λίπος 0,2gr
Υδατάνθρακες 8,5gr
Χοληστερίνη 0mg

 




Ενότητα: Ο σεφ του In Health προτείνει
Πρίν: Πουρές Μετά: Ψητό μήλο
 
 
 Μετρήστε την υγεία σας
 Υγιεινές προτάσεις
Η συμβουλή μας για σήμερα
 Πείτε μου γιατρέ μου
Οι ειδικοί απαντούν
 Ιατρικό αλφάβητο

Λεξικό ιατρικών όρων
για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων




In Health Επικοινωνία :
Πείτε μας τη γνώμη σας