21/1/2018  Forum | Chat | in mail | Ημερολόγιο | Ε-cards 

in.gr > health > Δίαιτα και υγεία

 

Υγιεινή διατροφή 
Δίαιτες

Ειδικές δίαιτες για νοσήματα

Συνταγές 

Ο σεφ σας προτείνει 

Αναζήτηση

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για να αναζητήσετε πληροφορίες μέσα από τους καταλόγους του In health






 
Μοσχαρίσιο φιλέτο Στρογγανόφ


Μοσχαρίσιο φιλέτο Στρογγανόφ (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-600γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
-500γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
-200γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-3 κουταλάκια αλεύρι
-2 φλιτζάνια νερό
-2 κουταλάκια γλυκού πάστα ντομάτας
-1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
-1/2 κουταλιά ρίγανη
-2 κουταλιές σούπας ξηρό κρασί
-1 κεσεδάκι γιαούρτι με 0% λιπαρά
-Πιπέρι άσπρο και αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε το φιλέτο σε μικρούς κύβους, το πασπαλίζετε με το πιπέρι και το αφήνετε δύο ώρες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Ψήνετε το φιλέτο όσο θέλετε και το βγάζετε και αυτό από την κατσαρόλα. Στο λάδι της κατσαρόλας ανακατεύετε το αλεύρι και το ζωμό μέχρι να πήξουν. Προσθέτετε τον πελτέ, τη μουστάρδα, τη ρίγανη το κρασί και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Βάζετε το φιλέτο μέσα στη σάλτσα και, πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε, προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας αργά. (Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιλέτο με άπαχο μαλακό κιλότο).

Σύσταση μιας μερίδας  
Θερμίδες 402
Πρωτεΐνες 42,7gr
Λίπος 17,6gr
Υδατάνθρακες 18,1gr
Χοληστερίνη 54mg

 




Ενότητα: Ο σεφ του In Health προτείνει
Πρίν: Μοσχαρίσιο φιλέτο πιπεράτο Μετά: Μοσχαρίσιο σουβλάκι
 
 
 Μετρήστε την υγεία σας
 Υγιεινές προτάσεις
Η συμβουλή μας για σήμερα
 Πείτε μου γιατρέ μου
Οι ειδικοί απαντούν
 Ιατρικό αλφάβητο

Λεξικό ιατρικών όρων
για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων




In Health Επικοινωνία :
Πείτε μας τη γνώμη σας