18/2/2018 Forum | Chat | Ημερολόγιο | in mail | E-cards
Υγιεινή διατροφή
Γνωρίζω τι τρώω
Δίαιτες
Ειδικές δίαιτες για νοσήματα
Συνταγές
Ο σεφ σας προτείνει
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:22
Πολλαπλά διατροφικά οφέλη προσφέρει το γαϊδουρινό γάλα
Θεσσαλονίκη: Πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες φαίνεται ότι έχει το γάλα του γαϊδουριού, που θεωρείται μακράν καλύτερο από το αγελαδινό και πιο κοντινό στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
15 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:08
Επαγρύπνηση των επιστημόνων για την ασφάλεια των τροφίμων
Θεσσαλονίκη: Σοβαροί διατροφικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να απειλούν την ανθρωπότητα εξ αιτίας των πολλών παραγόντων, που έχουν συντελέσει, ώστε η ασφάλεια των τροφίμων να μην έχει πλέον σύνορα.
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:32
Η μαύρη σοκολάτα μειώνει τη χοληστερόλη των διαβητικών
Λονδίνο: Ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη να ελέγξουν τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11:43
Βοηθήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ουσιαστικά τη σχέση του με τη τροφή
Αθήνα: Τα μέλη της οικογένειας συχνά αισθάνονται αβοήθητα για το τι πρέπει να κάνουν για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους που πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, είτε το αγαπημένο σας άτομο πάσχει από ανορεξία είτε από υπερφαγία-βουλιμία, υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ οδυνηρές τόσο για το άτομο που πάσχει από τη διαταραχή όσο και για την ίδια την οικογένεια.
16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:44
Διάλεξη με θέμα «Γυναίκα και Διατροφή» στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας
Θεσσαλονίκη: Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Τμήματος Περιφερειακών Βιβλιοθηκών θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Γυναίκα και Διατροφή».
8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 14:09
Οι κακές διατροφικές συνήθειες επιδρούν αρνητικά στον παιδικό δείκτη νοημοσύνης
Λονδίνο: H διατροφή με πρόχειρα και επεξεργασμένα τρόφιμα, πλούσια σε λίπη και γλυκαντικές ουσίες, μειώνει την ευφυΐα των παιδιών, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.
8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:42
Μακριά από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής τα περισσότερα παιδιά
Τρίκαλα: Μόνο ένας στους επτά μαθητές δημοτικού, σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλίας, ακολουθούν το μεσογειακό τρόπο διατροφής και, μάλιστα, τα παιδιά δεν τρώνε ό,τι δεν αρέσει στους γονείς.
7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:48
Εστίες μολύνσεων οι πάγκοι των κουζινών
Θεσσαλονίκη: Εστίες μολύνσεων θεωρούνται οι πάγκοι της κουζίνας των νοικοκυριών, ιδιαίτερα κατά την παρασκευή των γευμάτων, καθώς στο μη σωστό καθαρισμό τους οφείλεται διεθνώς το 32% των μολύνσεων των τροφίμων.
4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:26
Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να προλάβουν εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου παγκοσμίως
Λονδίνο: Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των καρκίνων στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βρετανία μπορούν να αποφευχθούν κάθε χρόνο αν οι άνθρωποι τρέφονται υγιεινά, καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και γυμνάζονται περισσότερο.
3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10:33
Κίνδυνος κατάθλιψης για όσους προτιμούν τα τρανς λιπαρά
Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε λιπαρά, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα ισπανική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE.
Μετρήστε την υγεία σας
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής προτείνει
Ιατρικό αλφάβητο
Λεξικό ιατρικών όρων για εύκολη ανάγνωση των ιατρικών θεμάτων

In Health Επικοινωνία: Πείτε μας τη γνώμη σας
©2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.